Programi za djecu


Tjelesna aktivnost ima neprijeporno važnu ulogu u svakodnevnici suvremenog čovjeka kao ključni čimbenik prevencije pretilosti i mnogih bolesti. Za ispunjavanje ovih važnih ciljeva  neophodna je kvalitetna i sustavna izobrazba voditelja tjelesne i zdravstvene kulture  koji će osim temeljnih znanja i neophodnog iskustva, također usvojiti i potrebu za stalnim usavršavanjem i promicanjem ovog važnog područja aktivnosti.

 

Suvremeni način života uzrokuje smanjenje potrošnje energije zbog smanjenja  kretanja, olakšava dostupnost prehrambenih proizvoda te postavlja velika emocionalna opterećenja i stresne situacije u profesionalnom i privatnom životu. Stručne udruge i odgovarajuće državne institucije ukazuju na važnost kretanja, tjelovježbe, sporta i rekreacije u promociji i očuvanju zdravlja te prevenciji bolesti. U tom smislu je prepoznato značenje aerobika i svih sličnih aktivnosti sportske rekreacije. Ove činjenice ukazuju na važnost izbobrazbe koja je organizirana, sustavna, temeljena na interdisciplinarnim suvremenim saznanjima i institucionalizirana za voditelje tjelesnih aktivnosti i sportske rekreacije uz istovremeno stvaranje odgovarajućih programa prema zahtijevima i potrebama različitih skupina stanovništva kao što su, djeca predškolske i školske dobi, mladež, žene, starije osobe.

 

Što smo napravili

 

  • Od 2000. godine organizirano je 40 seminara za voditelje tjelesne aktivnosti djece predškolslog uzrasta, odgajatelje i odgajateljice u vrtićima, u Zagrebu, Novigradu i Zadru, čijem radu je sudjelovalo 320 polaznika.

 

  • 2011. godine u okviru AZOO, održana četiri seminara „Djeca i zdravlje – vježbanjem do zdravlja“ za potrebe stručnog usavršavanja učitelja razredne nastave Grada Zagreba i Zagrebačke županije-zapad.

 Programe koje smo organizirali

 Od 2000. godine održali smo više od 40 raznih seminara za voditelje tjelesne aktivnosti djece predškolskog i školskog uzrasta diljem Republike Hrvatske.

Izdvajamo neke:

“DJECA I ZDRAVLJE – VJEŽBANJEM DO ZDRAVLJA”    

 

 

 

KID´S MIX                                                                      FLEXiKIDs JOGA

                               

 

 

KID´S DANCE PARTY                 GLIDING ZA DJECU              IGRE ZA SUNČANE DANE

                                                    

DJED MRAZ  U GRADU                  IGRE ZA ZIMSKE DANE

                                            

 

 Uključite se!

UHAI kontinuirano nudi kvalitetnu i sustavnu izobrazbu odgajatelja, učitelja  i voditelja tjelesne i zdravstvene kulture djece predškolske i školske uzrasta. Svojim programima želimo omogućiti voditeljima tjelesne aktivnosti djece da se upoznaju s inovativnim i nadasve zabavnim načinom vježbanja koji će im pomoći u povećanju broja aktivne djece u ustanovama, te smanjenju pretilosti kod djece predškolskog i školskog uzrasta.  

Raspored seminara potražite u Kalendaru događanja

 VJEŽBANJE JE VIŠE OD IGRE – vježbanje je zdravlje!