Djeca i zdravlje – vježbanjem do zdravlja


Zahvaljujući inicijalnoj potpori i verifikaciji Ministarstva zdravstva Republike Hrvatske, 2000. godine Udruga hrvatskih aerobic instruktora (UHAI) uz pomoć domaćih i međunarodnih stučnjaka izradila je program pod nazivom „Djeca i zdravlje-vježbanjem do zdravlja“ koji se temelji na najnovijim dostignućima razvoja aerobike za djecu.

Program nudi nove sadržaje vježbanja za djecu, koji se izvode uz glazbu, a sam program  detaljno je razrađen i prikazan u video i audio obliku te je opisan u priručniku za odgajatelje i voditelje sportskih aktivnosti. Svi ponuđeni dijelovi programa opisani su metodski terminologijom aerobik instruktora, kineziologa i odgajatelja.

Komplet „Djeca i zdravlje-vježbanjem do zdravlja“ sastoji se od video i audio materijala (DVD-a i CD-a), priručnika te nastavnih listića koji voditeljima sportskih aktivnosti pomažu u radu s djecom i njihovim upoznavanjem s osnovama anatomije i važnosti vježbanja za njihovo zdravlje. Kako bi program bio što pristupačniji djeci, slikarica i dječja ilustratorica gospođa Sanja Pribić osmislila je maskotu – miša Mišićka koji svojom brzinom, spretnošću, okretnošću i upornošću djeci prenosi nove spoznaje o njihovom tijelu i njihovom zdravlju.