KID´S MIX


KID´S MIX

Program Kid´s Mix  zajednički je rad domaćih stručnjaka koji se temelji na najnovijim dostignućima poznavanja razvoja tjelesne aktivnosti djece u svijetu. Nudi primjenu raznolikih sportskih sadržaja kroz organiziranu i vođenu igru s djecom i podijeljen je na tri bitna dijela koji svaki program tjelesne aktivnosti treba sadržavati, a to su:

 kondicijski trening – BRZIĆ,

 trening snage – MIŠIĆKO,

 trening fleksibilnosti  – FLEKSIĆ.

 

 

BRZIĆ        

 

Djeca uživaju u brzom trčanju! Kondicijski trening razvija  motoričke sposobnosti djeteta (koordinaciju, ritam, brzinu, preciznost i ravnotežu). Služeći se raznovrsnom opremom u programu KID´S MIX  djecu učimo  pravilnom trčanju, ubrzavanju i usporavanju, bočnom kretanju, kretanju natraške, skakanju, izvijanju i okretanju.

 

 

MIŠIĆKO         

 

Zbog svojih prednosti  trening snage u dječjoj dobi treba imati značajno  mjesto u svakodnevnom radu s djecom. Koristeći raznovrsnu opremu (elastične gume, utege, vrećice s pijeskom, gliding diskove), koja je težinom, oblikom i funkcionalnošću primjerena za rad s djecom postižemo pozitivne rezultate treninga snage, a to su: povećana mišićna snaga i izdržljivost, manja mogućnost ozljeda, poboljšana sportska izvedba, poboljšan razvoj koštanog sustava, optimiziranje sastava tijela (odnos masne i  mršave  mišićne mase), bolji krvni tlak, poboljšanje sastava masnoća u krvi.

 

 

 

FLEKSIĆ               

Fleksić je dio UHAI Kid´s Mix  programa koji nudi osnove i tehniku izvođenja joga položaja primjerenu djeci. Sa svrhom održavanja dječje pažnje za vježbanje fleksibilnosti Fleksić nudi veseo i zabavan program joga položaja, priča, pjesmica, oponašanja životinja i igara.